Lentefeest in het Natuurkwartier

Zondag 3 juni viert het Natuurkwartier – gelegen aan de rand van park Oudegein – haar Lentefeest. Het feest is voor iedereen, jong en oud, uit Nieuwegein of omgeving. Uniek dit jaar is het gratis lentepopconcert voor kinderen door Dirk Scheele om 14.30 uur! Het Lentefeest is gratis toegankelijk en wordt gehouden van 11.00 tot 16.30 uur. Natuurlijk Samen Duurzaam staat dit jaar centraal op het Lentefeest.

Nieuwegein wil een duurzame stad zijn waar het ook in de toekomst prettig wonen, werken en recreëren is. Inwoners, organisaties, bedrijven en de gemeente zetten daar samen de schouders onder. De vele activiteiten op het Lentefeest staan dan ook in het teken van Natuurlijk Samen Duurzaam en worden georganiseerd in samenwerking met verschillende partners. Zo kunnen bezoekers een proefrit maken met elektrische scooters, krijgen ze advies over het gebruik van zonnepanelen of duurzaam tuinieren, ontdekken ze het verhaal achter afvalscheiding en kunnen ze genieten van Fairtrade- en biologische lekkernijen.

Het schaapscheren staat zoals op elk Lentefeest weer op het programma. Ook kunnen bezoekers meedoen aan een workshop streetdance of djembé en de poldermolen van binnen bekijken. Kinderen kunnen autootjes maken op zonne-energie, broodjes bakken boven een vuurtje of een ritje maken met paard en wagen. Reptielen en amfibieën bekijken, waterdiertjes vangen, schminken, het bijen bestuivingsspel spelen, puzzelen met potscherven en braakballen pluizen staan ook op het programma. Dit jaar kunnen bezoekers weer een rondvaart maken met rederij Schuttevaer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk